top of page

ETKİNLİKLER

1.png

Kent ve Atık Hackathonu

31 Ekim, 1-2 Kasım tarihlerinde İPA X FNF X İHA işbirliğiyle gerçekleştirilen Kent ve Atık Hackathonu, İstanbul’un sürdürülebilirliği için yaratıcı çözümler geliştirmek isteyen katılımcıları bir araya getirdi. Etkinlik boyunca, İstanbul’un farklı bölgelerinde gerçekleştirilen saha çalışmalarıyla yerel atık yönetimini birebir gözlemleme fırsatı bulan katılımcılar, kentle atık arasındaki ilişkiye dair farkındalık yaratacak projeler geliştirdiler ve hackathon formatında görevler tamamladılar.

1.png

Birlikte Konuşalım: Gençler için Nasıl Bir Kent?

25 Ekim 2024 Tarihinde İHA X FNF Türkiye X MBB işbirliğinde gerçekleşen etkinlik, yerel yönetim çalışanları ve gençleri bir araya getirerek gençlerin kentte yaşadığı sorunları tespit etme ve alternatif çözüm önerileri sunma konusunda verimli bir diyalog ortamı sağladı.

1.png

Şehir Konuşmaları: Barınma ve Afet

7 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte yurttaşlar, İPA Kampüs'te ortak sorunlara ortak çözümler geliştirmek amacıyla bir araya geldi. Bu buluşma, barınma ve afet konuları gibi herkes için hayati öneme sahip meseleler üzerine odaklanarak, katılımcıların farklı bakış açılarını paylaşmaları için bir platform sağladı. Etkinlik sonuçları ve elde edilen bulgularla ilgili kapsamlı rapora yazı içerisinden ulaşabilirsiniz.

1.png

İnsan Haklarını İşlemek: Bir Sanat Atölyesi

İnsan haklarının kişisel hatıralar üzerinden işlendiği atölyede, katılımcılar haklar ve sanat konseptlerinin bir araya geldiği bu özgün etkinlikte buluştular. Atölye, sanat ve hafıza kavramlarının insan hakları bağlamında nasıl bir araya geldiğini keşfetme fırsatı sundu.

1.png

Havuz'da Açık Hava Sinema Günleri

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Friedrich Naumann Vakfı (FNF) ve İnsan Hakları Akademisi (İHA) tarafından, 30 Temmuz’da İPA Kampüs - Havuz’da panel ve sinema gösterimi içeren özel bir etkinlik düzenlendi. Şehir temalı bu etkinlikte, katılımcılar görüşlerini paylaşma, bilgi seviyelerini arttırma ve konuyla alakalı çarpıcı bir film izleme şansı buldular.

1.png

Özgürlük Merceğinden: Değişen Dünyada Anayasal Haklar

29 Temmuz Tarihinde yapay zekâ ve fotoğraf tipi görsellerin yer aldığı yarışmanın sergisi Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde gerçekleştirildi. Öncesinde, aynı konu üzerinden alanında uzman konuşmacıların katılımı ile bir panel düzenlendi.

1.png

Cesur Yeni Dünya: Yapay Zekâ ve İfade Özgürlüğü

Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfı Türkiye Ofisi ve İnsan Hakları Akademisi, yapay zekâ üretimi resimler için türünün tek örneği olan bir yarışma düzenledi. Yapay zekâ ve insan haklarının geleceğini konu alan bu yarışma geniş ilgi topladı ve 150'den fazla başvurunun arasından 15 eser jüri tarafından seçildi.

1.png

İnsan Hakları Kariyer Günü

İnsan Hakları Akademisi bir ilki gerçekleştirerek İnsan Hakları Kariyer Günü'nü hayata geçirdi.

1.png

Seçim Tartışmalarının Gölgesinde Türkiye’de Özgürlük

1.png

İnsan Hakları Çalıştayı - 4

Katılımcılar, İkinci İnsan Haklarının Uluslararası Korunması İleri Seviye kursunda İnsan Hakları Perspektifinden Aşı başlıklı İnsan Hakları Çalıştayında, aşı konusunda dört ana düzeyde tartışma yapmışlardır.

1.png

İnsan Hakları Çalıştayı - 3

         Birinci İnsan Haklarının Uluslararası Korunması ve Geliştirilmesi İleri Seviye kursunun katılımcılarıyla gerçekleştirilen İnsan Hakları Perspektifinden KOVID-19 Aşısı başlıklı İnsan Hakları Çalıştayında, aşı konusu üç farklı düzeyde tartışıldı.

1.png

İnsan Hakları Çalıştayı - 2

Akademinin kurslarına ek olarak, katılımcıların öğrendiklerini uygulayabilmeleri için, eğitmenler ile birlikte çalıştaylar düzenlenmektedir.

Daha fazlası için tıklayınız
1.png

İnsan Hakları Çalıştayı - 1

 Akademinin kurslarına ek olarak, katılımcıların öğrendiklerini uygulayabilmeleri için, eğitmenler ile birlikte çalıştaylar düzenlenmektedir.

1.png

İnsan Hakları Forumu - 3

        İnsan Hakları Akademisinin üçüncü forumu, İkinci İnsan Haklarının Uluslararası Korunması ve Geliştirilmesi İleri Seviye Kursunun katılımcılarıyla gerçekleştirildi. Forum için, katılımcılar üç konu başlığı belirledi: mülteci hakları, toplumsal cinsiyet ve çocuk hakları. Kursun katılımcıları, istekleri doğrultusunda gruplara ayrılarak bu üç konu üzerinde çalıştılar. Çalışmalarında hazırladıkları sunumları ise tüm katılımcıların bulunduğu oturumda paylaştılar.

1.png

İnsan Hakları Forumu - 2

       Birinci İnsan Haklarının Uluslararası Korunması ve Geliştirilmesi İleri Seviye Kursu kapsamında gerçekleştirilen İnsan Hakları Forumunda katılımcılar üç farklı gruba ayrılmak suretiyle "Yargı Bağımsızlığı ve İfade Özgürlüğü", "LGBTİ + ve Kadın Hakları" ile "Azınlık Hakları" konuları tartışıldı. Katılımcılara Doç. Dr. Olgun Akbulut ve Dr. Reyda Ergün eşlik etti.

1.png

İnsan Hakları Forumu - 1

        Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün yıldönümü olan 10 Aralık İnsan Hakları Günü için Üçüncü İnsan Haklarının Uluslararası Korunması ve Geliştirilmesi Temel Kursunun katılımcıları ile İnsan Hakları Forumu için bir araya gelindi.

1.png

Yapay Zeka ve İnsan Hakları: Bir Dijital Sanat Yarışması

İnsan Hakları Akademisi, geniş mezun ağı ve seçkin eğitmen kadrosuyla ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar düzenlemektedir. İHA, forumlar, atölye çalışmaları, kurslar ve açık dersler aracılığıyla güncel gelişmelerin insan hakları üzerindeki etkisini çeşitli yönleriyle ele almıştır. Şimdi de "Yapay Zeka ve İfade Özgürlüğü: Dijital Sanat Yarışması"nı düzenleyerek etkinliklerine bir yenisini daha ekliyoruz.

1.png

KOVID - 19 ve İnsan Hakları

İlk İnsan Hakları Açık Dersi, 14 Temmuz 2020 tarihinde Leiden Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rick A. Lawson ile gerçekleştirildi.

1.png

KOVID - 19 ve Azınlık Hakları

1.png

KOVID - 19 ve Mülteciler

1. İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi İleri Seviye Kursu kapsamında Danimarka İnsan Hakları Enstitüsünden Dr. Nikolas Feith Tan ile "Kovid - 19 ve Mülteciler" başlıklı bir açık ders gerçekleştirildi.

bottom of page